Комітет Підприємців Львівщини

Андріій Гринчук про призначення керівника Державної фіскальної служби на Львівщині: огляд львівських видань.

8 червня 2015 року у Львові відбулась прес-конференція на якій голова ГО Комітет підприємців Львівщини Андрій Гринчук, разом з активістами львівських громадських організацій, формувань та ініціатив, виступили з вимогою призначити керівника Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області. Подаємо відгуки львівських ЗМІ:

Galnet

Активісти вимагають негайно призначити керівника ДФС Львівщини і погрожують жорсткими протестами


Підприємці й активісти львівських громадських організацій, формувань та ініціатив вимагають до 18:00 четверга, 11 червня, призначити керівника Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області. З відповідною заявою вони звернулися до керівника ДФС Романа Насірова. У разі невиконання вимог активісти обіцяють радикальні протестні акції як у Львові, так пізніше і в Києві.
Про це вони заявили під час прес-конференції, повідомляє кореспондент Galnet.
«Ми ще з часів першого Майдану боремося за те, щоб у нас в державі були чіткі, зрозумілі і застосовувані до всіх правила ведення бізнесу. Минуло два Майдани, але практика фіскалії як була брутальною до революції, такою й лишається. Продаж посад, відкати ПДВ як були, так і лишаються. Змінити ці речі без зміни кадрового складу, особливо керівництва, фіскальних органів неможливо», – заявив голова Комітету підприємців Львівщини Андрій Гринчук.
«Пан Насіров має усвідомити, що ДФС – це служба, яка повинна служити народу України. Ми, підприємці, у важкий для України час намагаємося сплачувати податки максимально чесно і нам не байдуже, як податки будуть розподілятися і використовуватися. Тому питання очільника ДФС Львівщини дуже важливе для нас», – наголосив представник ГІ «Стоп хабар на митниці» Віктор Горбач.
Як розповіла активістка ГФ «Варта 700» Наталія Шелестак, конкурс на заміщення посади керівника ДФС у Львівській області мав відбутися ще  в грудні 2014 року. Однак тоді його відклали. «Ми натиснули на керівника ради з кадрових питань ДФС для того, щоб кадрова рада таки відбулася», – зазначила Н.Шелестак. Рада відбулася 4 березня 2015 року. Тоді з 16 претендентів рада обрала двох – Маркіяна Мальського (11 голосів) та Михайла Коропецького (9 голосів). Н.Шелестак наголосила, що переможці були обрані прозоро.
«Нам обіцяли, що з числа цих двох людей буде призначено керівника ДФС Львівщини, але 4 березня минуло вже достатньо часу, і ми не бачимо керівника. Це призвело до цілковитого безладу в ДФС», – обурилася активістка.
Утім, на зустрічі з керівником Львівської обласної державної адміністрації Олегом Синюткою  була присутня нинішня очільниця ГУ ДФС у Івано-Франківській області Ірина Столярик.  За словами активістів, їм стало відомо, що Р.Насіров, ігноруючи результати конкурсу, запропонував на посаду керівника ДФС Львівщини саме її.
«Цю пані, яку нібито рекомендували нам на посаду керівника ДФС поза конкурсом і здоровим глуздом, ми просто попросили покинути приміщення. І всі громадські організації, активісти зійшлися в думці про те, що якщо такі рішення повторяться з боку Києва, ми будемо діяти радикально. Методи Майдану ми не забули», – наголосив голова ГФ «Народна Самооборона» Юрій Мартинюк.
«Ми вважаємо, що такого бути не може. Був проведений конкурс, результати конкурсу ніхто не скасовував. Претензій до двох переможців ніхто не виставляв»,  – наголосила Н.Шелестак.
Крім того, голова ЛОДА О.Синютка звернувся з листом до голови Державної фіскальної служби щодо призначення керівника регіонального управління.
Відтак, активісти вимагають до 18:00 11 червня призначити керівника ДФС Львівщини з числа переможців конкурсу. У разі, якщо жоден із кандидатів, на думку Р.Насірова, не підходить на вказану посаду, активісти вимагають надати публічні пояснення такого рішення та оголосити новий конкурс із попередньою заміною усього складу ради з кадрових питань ДФС та провести конкурс із обов’язковим залученням громадських активістів.
У разі невиконання поставлених вимог активісти погрожують з 12 червня вдатись до повного блокування приміщення ДФС за адресою вул.Стрийська, 35.
Як повідомив голова ГФ «Рабів до раю не пускають» Іван Спринський, активісти вже почали збір шин, щоб використати їх у разі невиконання вимог з боку ДФС. Що саме робитимуть протестувальники, вони поки не уточнюють, зазначаючи, що сьогодні о 19:00 зберуться на вул.Коперника,40а, аби скоординувати дії на випадок ігнорування їхньої заяви.
 

 

ZIK

Активісти погрожують заблокувати ГУ ДФС Львівщини, бо проти «парашутистів»

Громадські активісти Львівщини виступають проти призначення поза конкурсом нового керівника ГУ ДФС у Львівській області. У разі, якщо їх вимоги будуть зігноровані і на Львівщину кулуарно призначать «парашутиста», погрожують заблокувати головний офіс львівської податкової на вул. Стрийській, 35.
Про це йшлося 8 червня на прес-конференції представників активних ГО Львівщини.
Як повідомила представник ГО «Варта-700» Наталія Шелестак, конкурс на посаду очільника ГУ ДФС Львівщини затягувався з моменту його оголошення, але все ж таки відбувся достатньо прозоро.
«4 березня відбулася кадрова рада, було заслухано 16 кандидатів на посаду очільника ДФС Львівщини. Маркіян Мальський набрав 11 голосів, Михайло Коропецький – 9. Нам пообіцяли, що з цих двох людей буде призначено керівника. Але від 4 березня пройшло вже досить часу і призначення досі не відбулося. У той час нам стало відомо, що пан Насіров (голова ДФС України – Ред.) поза конкурсом готує на посаду на Львівщину Ірину Столярик, яка очолює ДФС У Івано-Франківській області. Але це неправильно, цього не повинно відбутися», – наголосила Н.Шелестак.
Активісти вимагають, аби керівника ГУ ДФС Львівщини призначили за підсумками конкурсу. «Якщо новий керівник ДФС не хоче їх призначення, він має пояснити причину. А призначення «парашутистів» поза конкурсом ми тут не приймемо», – наголосила Шелестак.
Координатор ГІ «Економічний бойкотний рух» Олег Радик переконаний, що громада Львівщини мусить бути принциповою та не повинна допустити кулуарного призначення очільника ГУ ДФС.
«Це наш крайній бій. Якщо ми проковтнемо цю ситуацію, з нами далі ніхто не буде рахуватися», – переконаний він.
«Мені байдуже, яке буде прізвище нового керівника ГУ ДФС. Принципово: якщо Київ встановив правила гри, і вони отримали вияв у певній процедурі, то керівник ДФС має завершити цей процес призначенням одного із кандидатів, який є переможцем конкурсу», – наголосив представник ГО «Народна самооборона» Юрій Мартинюк.
Позицію громадських активістів підтримали і представники підприємницького середовища – голова КПЛ Львівщини Андрій Гринчук та представник ініціативи «Стоп хабар на митниці» Віктор Горбач.
У разі, якщо Київ порушить умови прозорого призначення, активісти погрожують вдатися до радикальних дій – повністю заблокувати приміщення ГУ ДФС Львівщини, що на вул. Стрийській,35. Як зазначив керівник ГО «Рабів до раю не впускають» Іван Спринський, вже від завтра до головного офісу львівських податківців будуть стягувати шини.
Наразі ж представники громадськості висунули низку конкретних вимог до керівника ДФС України Романа Насірова:
Призначити керівника ДФС Львівської області у термін до 18.00 год. 11 червня 2015 року;
Призначення кандидата на посаду керівника ДФС Львівської області здійснити з числа переможців конкурсу, що були оголошені Радою з кадрових питань ДФС України 4 березня 2015 року, а саме: Мальський Маркіян Маркіянович, Коропецький Михайло Мафтейович.
У випадку, якщо жоден із кандидатів, на думку голови ДФС, не підходить на вказану посаду – падати аргументовані публічні пояснення щодо причин такого рішення, із посиланням на чинне законодавство в частині неможливості призначення вказаних осіб на посаду. Одночасно з цим оголосити новий конкурс з попередньою заміною усіх без виключення членів Ради з кадрових питань ДФС України як таких, що не володіють достатньою компетенцією для обрання найбільш кваліфікованих претендентів з числа усіх кандидатів, що беруть участь в конкурсі.
Провести повторний конкурс на заміщення вакантної посади керівника ДФС у Львівській області на території міста Львова з обов’язковим залученням до вказаного процесу представників ЛОДА та громадських активістів регіону.
Нагадаємо, кадрова комісія ДФС України підтримала двох кандидатів на посаду начальника ГУ ДФС у Львівській області – Маркіяна Мальского та Михайла Коропецького. Призначити керівника ДФС у Львівській області має керівник ДФС України після погодження голови Львівської ОДА.
Загалом на розгляд кадрової ради було винесено 16 кандидатів на посаду начальника ГУ ДФС у Львівській області.
Голова Львівської ОДА Олег Синютка, відповідаючи на запитання читачів під час чат-конференції на IA ZIK, повідомив, що планує врешті подати на затвердження до Києва кандидатуру на посаду начальника ГУ ДФС у Львівській області.
У той час у ЗМІ з’явилася інформація, що голова ДФС Роман Насіров попонує поза конкурсом призначити керівником ГУ ДФС у Львівській області Ірину Столярик, яка наразі очолює ГУ ДФС в Івано-Франківській області.