Комітет Підприємців Львівщини

КПЛ спільно з ДРСУ відстоюватиме порушені права транспорних компаній перевізників

21 січня 2016 року у Києві відбулося громадське обговорення результатів роботи діяльності Державної регуляторної служби України (скорочено ДРСУ) за 2015 рік.

На цій зустрічі представником Комітету підприємців Львівщини п. М. Семком було озвучено проблему одного із членів організації, щодо дискримінаційної норми, яка не дає можливості участі у конкурсі щодо розподілу дозволів для міжнародних перевезень. А саме питання про звернення до Міністерства інфраструктури України щодо усунення дискримінаційних умов розподілу дозволів ЄКМТ, запроваджених змінами від 16.10.2015 р. до Наказу Міністерства транспорту України №757 від 20.08.2004 "Про впорядкування системи оформлення, видачі, використання та обліку дозволів на міжнародні перевезення пасажирів і вантажів автомобільним транспортом".


За дорученням голови ДРСУ п. К. Ляпіної дане питання, дозволів ЄКМТ, запропоновано  розглянути на засіданні Громадської ради при ДРСУ із залученням експертів.

Також під час виступу п. Ксенія Ляпіна керівник Державної регуляторної служби України проаналізувала нормативно-правові акти органів влади на відповідність принципам державної регуляторної політики та виконання державної регуляторної політики та дерегуляції у сфері господарської діяльності.      

Учасники, лідери громадських об’єднань підприємців та бізнесу, міжнародні та вітчизняні партнери,  представники науково-експертного середовища, органів державної влади, народні депутати України, обговорили такі питання як:  стан запровадження регуляторного законодавства органами влади;  результати реформування дозвільної та ліцензійної систем; проблеми оптимізації контрольно-наглядової сфери;  темпи дерегуляції в окремих галузях господарської діяльності.