Комітет Підприємців Львівщини

Керівнику львівського ДАБІ зробили останнє попередження

Сьогодні 10 лютого відбулось засідання Координаційно-дорадчої ради з питань підприємництва при голові ЛОДА під головуванням п. Олега Синютки, яке було ініційоване ГО Комітет підприємців Львівщини. Темою обговорення стало вкрай неякісна та корумпована діяльність Державної архітектурно-будівельної інспекції (далі ДАБІ) у Львівській області.

Під час свого виступу п. Ярослав Кохалевич, член ради Комітету підприємців Львівщини зробив наголос на проблемах підприємців, які звертаються в ДАБІ, а саме не реєстрації декларацій і  невмотивовані відмови, відсутність доступу до зразків заповнення декларацій, відсутність фахових косультацій та "закритість" роботи державного органу. Підсумовуючи пан Ярослав зазначив, що окрім виправлення зазначених питань, робота ДАБІ має перетворитись з контрольно-обмежувального органу на сервісну службу.

Також серед учасників, на запрошення КПЛ відгукнулись та долучились до обговореня тематики ДАБІ, представники Ради бізнесу Тернопілля (м. Тернопіль) п. Ярослав Колодій та п. Андрій Шкула та п. Мар'ян Стасюк керівник Гільдії проектувальників будівництва м.Чернівці).

Підсумовуючи, голова ЛОДА пан Олег Синютка зобов'язав керівника ДАБІ вже з 16 лютого змінити роботу ДАБІ на Львівщині, а саме: розробити і впровадити єдиний електронний реєстр декларацій, покращити якість консультацій для підприємців, збільшити кількість консультантів, створити громадсько-консультаційний орган. Не виконання зазначених пунктів будуть мати управлінські рішення. 

На засіданні також були присутні керівники правоохороних та фіскальних органів, представники асоціацій бізнесу.