Комітет Підприємців Львівщини

З пікетом під прокуратурою. Члени КПЛ вимагали звільнити з-під варти підприємця Андрія Федоренка

Сьогодні з пікетом під прокуратуру Львівщини прийшли представники ГО Комітет підприємців Львівщини та їх симпатики. Вони вимагали звільнити з-під варти члена КПЛ, підприємця Андрія Федоренка, якого минулої п’ятниці ув’язнили в слідчому ізоляторі Пустомит за рішенням Галицького районного суду. У сквері навпроти парадного входу в облпрокуратуру активісти розгорнули плакати з написами «Федоренкові – справедливий суд!», «Люструємо без наркозу!», «Сепаратисти на волі, патріоти в СІЗО!».

Голова Комітету підприємців Львівщини під час свого виступу зазначив:  «Ми обурені тим, що прокуратура вимагала у суду  для Андрія Федоренка обрати найсуворіший  запобіжний захід який пов’язаний з позбавленням волі людини. 8 років триває карна справа. У прокуратури немає жодного підтвердження, що Федоренко якимось чином уникав слідства. На всі виклики слідства він являвся, справно давав покази. Всі обшуки за місцем його проживання, реєстрації його компанії, які навіть не пов’язані зі справою,  відбулися. Все, що слідчі захотіли забрати – забрали. Понад те, прокуратура  вимагала обрати для Федоренка запобіжний засіб – тримання під вартою».

Відтак, представники КПЛ вимагають у прокуратури, аби та звернулася до суду з клопотанням про зміну запобіжного заходу на будь-який інший,  що не пов’язаний з позбавленням волі.

Окрім того, члени Комітету підприємців Львівщини обурюються й фантастичним розміром застави, що його суддя обрав для Андрія Федоренка. Йдеться про 6,8 млн. грн. До прикладу, резюмують у своїй заяві представники КПЛ, скандальному діамантовому прокурору Корнійцю суд призначив заставу у розмірі  3,2 млн. грн., «ригівському» керманичу Єфремову – 61 тис. грн., «зрадника-рашиста» Шевцова взагалі відпустили на волю без будь-якого запобіжного заходу. Натомість Федоренку оголошено заставу, прекрасно розуміючи нереальність її сплати.

Під час акції до пікетувальників вийшли представники прокуратури й запросили їх до громадської приймальні. Спілкувався з правоохоронцями безпосередньо голова КПЛ Андрій Гринчук. Щоправда, конструктивного діалогу між сторонами так і не відбулося. Переговорний майданчик між активістами і прокуратурою вирішили перенести на громадську раду при цьому наглядовому органі

В Комітеті підприємців Львівщини, переконані - у цій справі проглядається очевидне політичне замовлення з Києва. Проте, КПЛівці обіцяють зробити усе що їм під силу, аби їхній колега, Андрій Федоренко, не став розмінною монетою у цій брудній грі.