Комітет Підприємців Львівщини

5 народних депутатів готові взяти на поруки підприємця Андрія Федоренка – Гринчук

Члени Комітету підприємців Львівщини, активні громадські середовища Львова та низка народних обранців зараз готуються до активного захисту підприємця Андрія Федоренка, що його 18 березня рішенням Галицького районного суду взяли під варту на 60 днів.

 

 

Про це під час прес-конференції розповів голова КПЛ Андрій Гринчук. «Нами зараз збираються особисті поруки від шанованих людей, які можуть поручитися, що Андрій буде виконувати всі вимоги слідства і суду. Ми вже зараз заручилися підтримкою 5-ти народних депутатів. Ми також зараз готуємо звернення від громадських організацій та нардепів з групи «Львівщина», щоб вони депутатськими запитами, депутатськими кроками змогли вплинути на ситуацію»,  - зазначив Гринчук. Разом з тим, каже він адвокатами Андрія Федоренка вже подана апеляційна скарга на зміну запобіжного заходу . Паралельно Комітет підприємців Львівщини буде пікетувати Апеляційний суд Львівщини.

 

Підтримати Андрія Федоренка, Окрім Андрія Гринчука нині на прес-конференцію прийшли й інші його друзі. Автомайданівець Сергій Строй, розповідає про своє знайомство з Федоренком в гущі революційних подій 2014 року. «Для мене Майдан починався з Андрієм Федоренком. 1 грудня він вже був в шоломі і готовий боротися з нашу країну. 11 грудня ми були з ним на Інститутській коли був розгін беркуту і стояли там цілу ніч. Андрій привозив дуже багато людей  в Київ за свій кошт. Знімав їм квартири», - розповідає Андрій Строй. Стосовно ж затримання Федоренка, каже Строй, він вбачає в цьому  чітке політичне підгрунтя , мовляв, -  це замовна справа.

«Коли йде війна на Сході, мені видається що підліша і жорстокіша війна йде зараз тут, в тилу. Знаю Андрія давно. Не хотіла багато говорити про його допомогу на Майдані і для військових, але мушу сказати. Тому що – українець, патріот, бізнесмен, котрий віддавав нам, Народній Самообороні для допомоги військовим, для допомоги на Майдані дуже великі суми», - зазначила представниця ГО Народна самооборони Львівщини Ірина Яремко.

«Якщо ми зараз не захистимо права Андрія, це до певної міри пробний камінець нам кинула корумпована прокуратура, бізнесменам, а за  ними і всім іншим громадським діячам, то наступні будем на черзі ми. Особливо ті, які медійно  розкручені», - зазначив голова конфедерації вільних профспілок Львівщини Андрій Соколов.