Комітет Підприємців Львівщини

Андрія Федоренка залишено під вартою через неявку прокурора в суд. КПЛівці обіцяють наступного разу покатати його на трамваї

Комітет підприємців Львівщини нині влаштував пікет під Апеляційним судом Львівської області. Його представники вимагали скасувати ухвалу Галицького райсуду про тримання під вартою підприємця Андрія Федоренка.

Нагадаємо, підприємця Федоренка минулої п’ятниці ув’язнили в слідчому ізоляторі Пустомит за рішенням Галицького районного суду через справу восьмирічної давності. Йому інкримінують заподіяння майнової шкоди бюджету Львова в розмірі 2 млн 249 тис. Водночас колеги підприємці – КПЛ, які прийшли нині під стіни Апеляційного суду Львівщини, називають це судилище фарсом.  «У прокуратури немає жодного підтвердження, що Федоренко якимось чином уникав слідства. На всі виклики слідства він являвся, справно давав покази. Всі обшуки за місцем його проживання, реєстрації його компанії, які навіть не пов’язані зі справою, відбулися. Все, що слідчі захотіли забрати – забрали. Понад те, прокуратура таки вимагала обрати для Федоренка запобіжний засіб – тримання під вартою», - обурюється голова КПЛ Андрій Гринчук.

Рішення суду щодо утримання колеги в СІЗО пікетники називають замовним, відтак прийшли сьогодні шукати справедливості та підтримати Федоренка в апеляційний суд. Сьогодні на 12 годину там було призначене слухання апеляційної скарги про зміну Андрію Федоренку запобіжного заходу. Однак, слухання перенесли - прокурор, вочевидь мав інші клопоти і не вважав за потрібне, з’явитися на слухання справи. Вочевидь, для нього не обов’язкове перебування людини за гратами – банальна буденність. Тож, справу перенесли на 29 березня.

Тим часом сам, Андрій Федоренко під час судового засідання наголосив - факт його ув’язнення означає, що в країні нічого не змінилося. «Я маю за честь, що ці «ублюдки» із прокуратури мене посадили. Бо я не маю поваги до цієї структури, яка «кришує», краде, яка грабує народ. І те, що вони мене сюди посадили, це мені честь. Вони бояться.  Наша задача – змінити усе це. А би всі люди, які сфабрикували цю справу, які роблять все, щоби її затягнути, відповіли за це», - каже Андрій Федоренко.

Справа Андрія Федоренка набуває дедалі більшого суспільного резонансу . Вже понад 50 людей готові взяти Андрія на поруки – каже голова КПЛ Андрій Гринчук.

Разом з тим, додає він, Комітет підприємців Львівщини не збирається збавляти оберти. Зокрема, в підприємців вже є план як таки доставити прокурорів на слухання апеляції. 

«Наступного разу наше завдання - провести показове судове засідання, телефонувати, питати, чи все в них добре зі здоров’ям і чи випадково ніхто не захворів. І чи читали вони апеляційну скаргу. Ми будемо над цим працювати і будемо забезпечувати їхню явку. Можемо їх привести на трамваї на судове засідання. Нехай подивляться, які трамваї їздять», - ділиться планами Андрій Гринчук.