Комітет Підприємців Львівщини

КПЛ ще раз озвучив невиконані рішення по ДАБІ у Львівській області

13 травня 2016 року відбулось засідання Координаційно-дорадчої ради з питань підприємництва при голові Львівської обласної державної адміністрації(далі КДР при ЛОДА). Основним питанням було виконання рішень попереднього засідання КДР при ЛОДА від 10.02.2016 року щодо зміни роботи департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у Львівській області (далі ДАБІ).

Так на засіданні обговорювали рішення, які не були виконанні директором департаменту ДАБІ у Львівській області п. Р. Желихом, а саме:
- створення Громадської ради при ДАБІ у Львівській області;
- розробити та оприлюднити заповнені взірці декларацій та перелік типових помилок при заповненні декларацій;
- створити веб-сайт департаменту Державної архітектурно - будівельної інспекції у Львівській області;
- запровадити можливість отримання адміністративних послуг департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у Львівській області у електронному вигляді через новостворений веб-сайт
- введення в штат ще одного реєстратора, для розвантаження роботи в ДАБІ у Львівській області, з метою усунення порушення строків для погодження чи відмови в реєстрації декларації.
На засіданні також був присутній перший заступник голови Державної архітектурно-будівельної інспекції України п. Валерій Філончук.
Другим питанням порядку денного було проблематика  підключення підприємств до електромереж. Члени Комітету підприємців Львівщини озвучили такі основні проблеми:
- виготовлення технічної документації та передача на баланс (чи при замінні) обладнення  ТЗ до Львівобленерго;
- монополія підрядників, які виконують роботи щодо підключення до електромереж;
- ліміти на споживання, затверджуються кожного року, але можуть бути змінені до 15 %;
- авансові платежі, за ще не спожиту електроенергію, які потім нараховуються без перегляду та інвентеризації «нової» ціни;
- витрати на навчання по електрозв’язку -  кожного року  1 особа підприємцю коштує 760 грн;
- щомісяця здавати показники лічильника з мокрими печатками (на ручно) заносити їх у Львівобленерго.

Підсумовуючи засідання п. Олег Синютка голова Львівської обласної державної адміністрації зазначив, що наступне засідання КДР при ЛОДА провести 10 червня 2016 року на якому, окрім членів КДР при ЛОДА обов’язково мають бути присутні директор департаменту ДАБІ у Львівській області п. Р. Желих,  керівники Львівобленерго, Львівгазу, Антимономольного відділення у Львові та правоохоронних органів.