Комітет Підприємців Львівщини

10 червня підприємці заслухали директора департаменту ДАБІ у Львівській області п. Романа Желиха

В рамках засідання Координаційно-дорадчої ради з питань підприємництва при голові Львівської обласної державної адміністрації п. Желих звітував про виконання рішень попереднього засідання, а саме створення сайту департаменту, скликання громадської ради при департаменті, розміщення заповнених зразків декларацій на відкритому вебресурсі, ведення додаткової штатної одиниці в департаменті.

Також, за пропозицією члена Комітету підприємців Львівшини, п. Ярослава Кохалевича п. Олег Синютка доручив вивчити можливість організувати день "відкритих дверей"  в ДАБІ Львівської області, під час якого всі охочі зможуть прийшовши поспілкуватись із керівництвом департаменту та висловити свої зауваження щодо роботи.

Під час другої частини засідання, на якій обговорювалось питання підключення підприємців до електромерж, п. Андрій Дячишин, член Комітету підприємців Львівщини наголосив на таких питаннях:

- авансові платежі, за ще не спожиту електроенергію, які потім, в разі зміни ціни на електричну енергію, зараховують по цінам, які діють на дату зарахування, а не на дату платежу;

- документообіг між споживачами електроенергії і постачальником;

- створення надлишкової потужності, як наслідок виконання технічних умов і її вартість;

- визначення лімітів на споживання, затверджуються кожного року, але можуть бути змінені до 15 %, що обмежує підприємця на прогнозування та розвиток свого виробництва.

Ще одне важливе питання під час зустрічі порушив член Комітету підприємців Львівщини, п. Роман Зафійовський, а саме припинити обов’язок  (наручно) здавати щомісяця звіти показників лічильника з мокрими печатками. Відповідаючи на це, представник ПАТ Львівобленерго зазначив, що зараз активно працюють над тим щоб змінити процедуру наручно здавати щомісячні показники лічильника від підприємств і перйти електронного впорядкування.