Комітет Підприємців Львівщини

Комітет з питань податкової та митної політики намагається затягнути час та відкласти прийняття законопроекту №8557 про ПнВК

На черговому засіданні Комітету з питань податкової та митної політики було проігнороване доленосне питання щодо прийняття ПнВК

17 жовтня відбулося чергове засідання Комітету з питань податкової та митної політики. Найважливішим пунктом порядку денного мав стати законопроект №8557 про податок на виведений капітал, який на попередньому засіданні було відкладено за відсутності кворуму. Проте даний законопроект навіть не було включено до порядку денного.

Обіцянку щодо підтримки законопроекту Президент висловив ще в березні 2018 року. 4 липня після зустрічі голови держави з представниками бізнесу, президент офіційно пообіцяв втілити в життя законопроект, після чого готовий документ було подано в Верховну Раду на розгляд. Після трьох місяців пошуків компенсаторів, законопроект був готовий до затвердження, проте він дивовижним чином зник із порядку денного. Багатообіцяючий проект, що мав сприяти економічному зростанню і, з часом, збільшенню надходжень до державного бюджету, загубився у кабінетах Комітету з питань податкової та митної політики в особі Южаніної Н. П.

Підприємці з різних областей України, обурені бездіяльністю, вийшли під стіни Комітету, вимагаючи вчасного і справедливого розгляду законопроекту. Приєднався до заходу і Комітет підприємців Львівщини.