Комітет Підприємців Львівщини

Комітет підприємців Львівщини виступає проти встановлення жорстких рамок для ФОП

Комітет підприємців Львівщини, як громадська організація створена для захисту прав підприємців з метою формування чітких та справедливих правил відносин між владними органами та бізнесом і запровадження громадського контролю за діяльністю влади вважає Проект Закону Мінсоцполітики щодо ФОП неприйнятним.

Цей проект не вирішує наявних проблем, але, при цьому сприяє додатковому регуляторному тиску на бізнес. В результаті, Держпраці отримує ширші повноваження накладати штрафи, а бізнес менше можливостей оскаржити їх в суді. Пропоновані зміни призведуть до зростання оподаткування, а отже зниженню конкурентоспроможності, відтіку кадрів закордон, зменшенню надходжень до місцевих бюджетів за рахунок сплати податків тощо.

Важливо пам’ятати, що зменшення витрат на облік та звітність, зручність та простота є важливими факторами для мікро-бізнесу та самозайнятих осіб, а спрощена система оподаткування була введена в Україні для того, щоб сприяти розвитку малого бізнесу, тож має розглядатися як спосіб зменшення регуляторного тиску.

 «Ініціатива Мінсоцполітики, яка полягає в обмеженні можливостей ФОПів вільно вести свою діяльність та наймати працівників є дуже шкідливою для існування бізнесу в Україні та загрожує ліквідації бізнесового класу як такого» - заявив голова КПЛ Роман Гойняк.

Таким чином, Комітет підприємців Львівщини закликає зосередитись на пошуку альтернативних механізмів врегулювання діяльності ФОП та вирішенні проблем нелегального підприємництва.