Комітет Підприємців Львівщини

«Допомога своїм»: у Львові створили проект для працевлаштування майданівців

Громадська організація «Громадська варта», яка з’явилась у Львові з ініціативи людей, котрих об’єднав Майдан, започаткувала проект «Допомога своїм», що спрямований на допомогу майданівцям із працевлаштуванням. Про це йшлося сьогодні, 16 квітня, під час презентації проекту в IA ZIK.

Про це йшлося сьогодні, 16 квітня, під час презентації проекту в IA ZIK.

Голова «Громадської варти» Ярослав Антоняк розповів, що організацію створили люди, які об’єдналися на Майдані.

«Об’єднались завдяки тому, що для кожного з нас Майдан є не лише певним місцем на карті, він у кожного з нас в серці, – зазначив Ярослав Антоняк. – У постмайданівський період для нас було дуже важливо не втратити контактів із цими людьми, не полишати розпочатої разом роботи. Відтак, вирішили заснувати громадську організацію, яка почала свою діяльність з проекту «Допомога своїм».

Завдання проекту, з його слів, – це координація між учасниками Майдану, які мають проблеми із працевлаштуванням, втратили роботу через участь у Майдані, потребують перекваліфікації у зв’язку з отриманими травмами, а також підприємцями, які можуть їх працевлаштувати або допомогти, до прикладу, з навчанням чи підвищенням кваліфікації.

«Відтак, ми запрошуємо підприємців Львівщини, яким зрозумілі ідеї Майдану і які готові допомагати таким людям, до співпраці, – підкреслив голова «Громадської варти». – Питання роботи стоїть особливо гостро у районах області, тому плануємо поїздки населеними пунктами Львівщини, шукатимемо там людей, які потребують роботи, роздаватимемо анкети. Також плануємо співпрацю із районними майданами, зокрема, таку співпрацю уже започаткували з Пустомитівським Майданом. У такий спосіб сподіваємось залучити широке коло зацікавлених у нашому проекті людей».

Член ради організації »Громадська варта» Ігор Ожиївський відзначив, що чимало майданівців Львівщини справді втратили роботу. З його слів, є багато заробітчан, які до Майдану працювали у Росії і тепер не мають місця роботи. Усі вони потребують допомоги.

«Водночас, ми не хочемо перебирати на себе функції держави. Наше завдання – зводити майданівців, які потребують працевлаштування, та підприємців. Уряд, який прийшов до влади завдяки людям, які стояли на Майдані, а тепер лишились без роботи, має активно допомагати їм. Тому ми стукатимемо й до влади, нагадуючи, що вона зобов’язана це робити», – сказав Ігор Ожиївський.

З його слів, наразі проект реалізовуватимуть у Львівській області, а згодом спробують охопити також Тернопільщину та Франківщину.

Голова комітету підприємців Львівщини Роман Зафійовський своєю чергою зазначив, що у комітеті підтримують таку ініціативу. З його слів, сьогодні дуже важливо скерувати колосальну енергію Майдану у правильне русло – розбудову держави та її економіки.

«В активістів Майдану є колосальний потенціал. Вони здатні до найкращої мотивації. Якщо вони були активними на Майдані, то можуть бути такими ж і на своєму робочому місці, – вважає Роман Зафійовський. – Майданівці можуть бути дуже хорошими партнерами в бізнесі і дуже хорошими працівниками».

«Створити конкурентне середовище і допомогти майданівцям реалізувати себе на Львівщині – цим цей проект важливий», – наголосив він.

Майданівець Роман Альфавіцький раніше працював будівельником у Росії. Після Майдану – залишився без роботи, дружину скоротили. Зараз йому допомогли працевлаштуватись на Львівщині, але чоловік закликає підприємців сприяти у цьому іншим.

«Після повернення з Майдану я залишився без роботи. Немає роботи – немає грошей, немає життя. Зараз працюю уже, тому не існую, а живу. Хочу закликати небайдужих підприємців допомагати людям, аби вони відчували чиюсь підтримку. Зараз дуже важка ситуація, багатьох скорочують…», – сказав Роман Альфавіцький під час презентації проекту.

Член ради організації »Громадська варта» Андрій Скоп повідомив, що у соцмережах, зокрема, уже є чимало відгуків від людей, які зголосились допомагати у реалізації проекту «Допомога своїм». Крім того, з його слів, деякі громадські організації, і не лише зі Львівщини, виявили бажання долучитись до цього проекту.

Додамо, що партнером проекту «Допомога своїм» є Фонд розвитку громади міста Львова – Перша Львівська Фундація. Голова фундації Роман Кошовий під час презентації наголосив, що це правильно, коли такими ініціативами займаються люди, які пройшли Майдан.

Довідка.

Напрямки діяльності проекту «Допомога своїм»: збір інформації про потреби майданівців; сприяння у навчанні та перекваліфікації; сприяння у працевлаштуванні; залучення майданівців до соціальної роботи, якщо вони самі мають у цьому внутрішню потребу і проявляють ініціативу; організація спільних волонтерських громадських заходів.

Учасників Євромайдану за пропозиціями щодо навчання, перекваліфікації та працевлаштування просять звертатися за електронною адресою [email protected] та контактним телефоном +38 097 623 12 50.

З проектом «Допомога своїм» можна ознайомитися на сторінці «Громадська варта» у Facebook та на сайті «Першої Львівської Фундації»

http://zik.ua/ua/news/2014/04/16/dopomoga_svoim_u_lvovi_stvoryly_proekt_dlya_pratsevlashtuvannya_maydanivtsiv_480129