Комітет Підприємців Львівщини

Після викриття екологічних корупційних схем підприємців засипають перевірками

Підприємства Львівщини, керівники яких виступили проти корупційної схеми у Департамент екологiї та природних ресурсiв облдержадмiнiстрацiї та Держекоінспекції Львівщини, почали перевіряти — заявив Iгор Маркуц, підприємець.

Загалом екологічні перевірки, як запевняє пан Маркуц, активізували в установах, керівники яких входять до комітету підприємців Львівщини.

Це пов'язано з тим, додає Ігор Маркуц, що підприємці викрили корупційні схеми екоустанов, а тоді вимагали звільнення Дмитра Штикала, начальника обласної екоінспекції, та Мирослава Хом'яка, начальника департаменту екології та природних ресурсів ОДА.

“Ми опублікували корупційну схему. Згодом звернулись до державних установ -- Генпрокуратури, Мінекології, голови Львівської ОДА, щоб було проведено розслідування і суд визначив міру покарання”, -- нагадує пан Маркуц.

Один з таких фактів перевірки був два дні тому з подачі Держекоінспекції. “На ТОВ НВП „МАСТ” (займається регенерацією та обробленням відпрацьованих нафтопродуктів), яке я очолюю, прийшла перевірка. Її проведення ми не допустили. Вважаємо, що вона зумовлена політичним замовленням, а не фактом необхідності. Вимагаємо у першу чергу відсторонити даних осіб (Хом'яка та Штикала — ред.), а в подальшому, якщо її таки буде потрібно провести, то лише після нових кадрових призначень”, -- говорить Iгор Маркуц.

Зі слів пана Маркуца, перевірка була позаплановою. У той же час, представники Держекоінспекції Львівщини наголосили, що планову перевірку на цьому підприємстві проводили у 2013-му. У цей час було зроблено припис, документи щодо якого підприємство “Маст” мало надіслати до 6 травня 2014-го, але не зробило цього. Тому перевірка виникла у результаті документів за наслідками минулорічної.

Нагадаємо, що Дмитро Штикало та Мирослав Хом'як потрапили до переліку посадовців, яких вимагав звільнити Люстраційний комітет. Причинами були численні зловживання. 

http://lvivexpres.com/news/2014/05/16/62096-vykryttya-ekologichnyh-korupciynyh-shem-pidpryyemciv-zasypayut-perevirkamy