Комітет Підприємців Львівщини

Позиція КПЛ щодо святкування Різдва

Український народ завжди славився своїми традиціями. Важливість традицій полягає, зокрема, в об’єднанні людей та можливості разом вшанувати ідеї нації. Особливо у такий складний період невизначеності, який триває після Революції Гідності. Чи не найважливішими для українців є традиції святкування Різдва. Багато дискусій ведеться стосовно цього питання і зараз, вчергове, воно з’явилось на порядку денному.
 
Спільнота Комітету підприємців Львівщини вважає за доцільне підтримати ідею єдиної дати святкування Різдва в Україні. Перш за все, на наш погляд, таке рішення допоможе зробити крок назустріч європеїзації, яка передбачає не лише гармонізацію законодавства відповідно до європейських норм і стандартів, але й спільні цінності та приналежність до єдиної культури. У більшості країн світу офіційно визнаний григоріанський календар. Тож, дата відзначення Різдва - це ще й питання орієнтації на Захід, або Москву. Питання не лише релігійного характеру, але й традиційного, культурного та політичного вибору. Також, це матиме позитивний вплив на економіку України та підприємницьку діяльність загалом, оскільки суттєво скоротиться період вихідних. В додаток, спільне святкування допоможе українцям перестати жити за двома календарями: григоріанським і юліанським, таким чином об’єднавшись і в цьому контексті.
 
Зважаючи на зростаючий запит українців об’єднатись в святкуванні Різдва зі світом вважаємо за необхідне підтримати цю ідею та висловити свою позицію на користь святкування 25 грудня.